Wędzone tofu z dipem z ciecierzycy i suszonych pomidorów oraz świeżymi warzywami .

Dip
  • 250 g ciecierzycy konserwowej
  • 5 suszonych pomidorów w oleju
  • odrobina oleju z suszonych pomidorów
  • około 10 migdałów
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • sól do smaku
  • zimna woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Tofu
  • 2 opakowania wędzonego tofu Lunter (po 180 g)
  • Pieczenie: 200°C, termoobieg, około 20 minut.
  • oliwa
  • papryka w proszku
Do podania
  • świeży ogórek
  • czerwona papryka
  • płatki chili
  • natka pietruszki
  • oliwa
trojuholnik-white-1-1.svg

W mojej kuchni sięgam po tofu marki Lunter. Dlaczego? Przede wszystkim zwracam uwagę na jakość składników oraz proces produkcji. Tofu od Lunter powstaje z europejskiej soi, wolnej od GMO, co jest dla mnie kluczowe.

Firma stosuje tradycyjne metody przetwarzania, które nie wymagają dodawania konserwantów ani sztucznych substancji. Dodatkowo, tofu to jest bogate w białko, co idealnie wpisuje się w moją dietę.

AKTUALNOŚCI

Wędzone tofu z dipem z ciecierzycy i suszonych pomidorów oraz świeżymi warzywami .

AKTUALNOŚCI

Chrupiący, roślinny burger z tofu w panko z piklowanymi warzywami i majonezem gochujang – połączenie idealne!

AKTUALNOŚCI

Z wegetarianizmem możesz zacząć już dziś: mamy dla Ciebie kilka wskazówek na smaczne kulinarne „zabawy”

AKTUALNOŚCI

TAJEMNICA NIEBIESKICH STREF: JAKIE PRODUKTY SPRAWIĄ, ŻE BĘDZIESZ ŻYĆ DŁUŻEJ I ZDROWIEJ?

AKTUALNOŚCI

Chrupiące tofu w sosie słodko-kwaśnym to danie, które musisz spróbować! 😍 – @zdrowo_w_15_minut

AKTUALNOŚCI

Azjatyckie pieczone tofu z pomarańczą i masłem orzechowym – @inmykitchen_pl

Sladká a či slaná chuť,
nechceš na mňa zabudnúť
trojuholnik-white-1.svg