SZASZŁYKI Z GRILLA Z TOFU I WARZYWAMI
Tofu pokrój w kostkę. Pieczarki przekrój na pół. Warzywa pokrój w dowolne kształty. Po kolei nadziewaj na wykałaczki na przemian tofu, pieczarki i warzywa. Szaszłyki grilluj ze wszystkich stron. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki, z sosem chrzanowym LUNTER.
ŚRÓDZIEMNOMORSKA KANAPKA Z GRILLOWANYM TOFU
Tofu pokrój w plasterki i grilluj z obu stron. Ciabattę przekrój wzdłuż, lekko skrop oliwą i chwilę grilluj. Obie połówki ciabatty posmaruj bazyliowym pesto, dodaj roślinny majonez, a następnie ułóż pozostałe składniki – oliwki, grillowane tofu, rukolę i roszpunkę, a także świeże i suszone pomidory. Złóż kanapkę i delektuj się śródziemnomorskimi smakami 🙂