SZASZŁYKI Z GRILLA Z TOFU I WARZYWAMI
Tofu pokrój w kostkę. Pieczarki przekrój na pół. Warzywa pokrój w dowolne kształty. Po kolei nadziewaj na wykałaczki na przemian tofu, pieczarki i warzywa. Szaszłyki grilluj ze wszystkich stron. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki, z sosem chrzanowym LUNTER.
ŚRÓDZIEMNOMORSKA KANAPKA Z GRILLOWANYM TOFU
Tofu pokrój w plasterki i grilluj z obu stron. Ciabattę przekrój wzdłuż, lekko skrop oliwą i chwilę grilluj. Obie połówki ciabatty posmaruj bazyliowym pesto, dodaj roślinny majonez, a następnie ułóż pozostałe składniki – oliwki, grillowane tofu, rukolę i roszpunkę, a także świeże i suszone pomidory. Złóż kanapkę i delektuj się śródziemnomorskimi smakami 🙂
GYROS BURGER
Tofu przekrój wzdłuż na dwie części i grilluj z obu stron. Gdy będzie gotowe, na jego wierzchu połóż na chwilę plaster sera i poczekaj, aż się roztopi. Bułkę również podpiecz przez chwilę na grillu. Gdy bułka się podpiecze, posmaruj ją majonezem i salsą lub ketchupem. Dodaj sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, tofu, rukolę i kiszonego ogórka. […]