WRAP Z TOFU SWEET CHILLI

SKŁADNIKI

  • tofu na grilla SWEET CHILLI LUNTER
  • tortilla albo pita 
  • roszpunka
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek
  • salsa ( samodzielnie przygotowana według przepisu podanego poniżej albo inna gotowa ze sklepu) 

Salsa

  • 300 g pomidorów drobno pokrojonych (pulpa) z puszki
  • 1 czerwona cebula
  • 30 g świeżej bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Tofu możesz grillować w całości, a następnie podzielić na większe kawałki  albo wcześniej je podzielić na większe kawałki i grillować osobno. Jeśli wybierzesz tą drugą metodę, tofu będzie bardziej chrupiące.
  • Podpiecz wrapa lub pitę z obu stron.
  • Podpieczony placek posmaruj salsą, dodaj warzywa oraz grillowane tofu i zawiń w rulon.
  • Miłośnicy pikantnych smaków mogą  dodać także świeżą papryczkę chilli. Warto podać do wrapów limonkę lub miętę co doda daniu cytrusowej nuty. 

 

Salsa sposób przygotowania

  • Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli,  dodaj czosnek.
  • Dodaj pomidory, sól, pieprz i posiekaną bazylię.
  • Całość chwilę zagotuj i przed podaniem ostudź.
Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili