Tortilla z tofu po meksykańsku

SKŁADNIKI

  • 1 Tofu na grilla SWEET CHILLI LUNTER
  • 4 tortille
  • 160 g przecieru pomidorowego
  • 160 g kukurydzy
  • 230 g czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 1 czosnek
  • 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • oregano i tymianek
  • 180 g jogurtu naturalnego lub roślinnego
  • 30 ml oliwy z oliwek
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Krok 1
Pokrój cebulę i czosnek na małe kawałki. Tofu rozdrobnij widelcem.

Krok 2
Cebulę, czosnek i tofu podsmaż na oliwie z oliwek. Następnie dodaj przecier pomidorowy, fasolę, kukurydzę, dopraw solą, pieprzem i wędzoną papryką.

Krok 3
Gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. Wymieszaj jogurt z drobno posiekanymi ziołami i dopraw solą.

Krok 4
Na tortillę nałóż łyżkę jogurtu, przygotowaną masę i zawiń. Włóż do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 45 minut.

Krok 5
Podawaj z sosem jogurtowym.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili