Tofu Teriyaki

SKŁADNIKI

  • olej roślinny: 10 ml
  • Lunter tofu TERIYAKI: 330 g (can be 360G? – 2 packs?)
  • sos sojowy: 30 ml
  • skrobia kukurydziana: 5 g
  • cukier brązowy: 15 g
  • świeży imbir: 2 g
  • czosnek
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Tofu pokrój na plastry o grubości około 0,5 cm i smaż je na oleju z obu stron na złoty kolor.
2. Wymieszaj sos sojowy, skrobię kukurydzianą, cukier, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Powstały sos wlej na patelnię do tofu, krótko wymieszaj, aby tofu pokryło się sosem, i podawaj z ryżem.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili