SAŁATKA Z KOMOSĄ I TOFU

SKŁADNIKI

  • TOFU LUNTER MARYNOWANE
  • 100 g komosy ryżowej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • ½ ogórka
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • garść orzechów włoskich
  • garść pietruszki

<span class=”omacka”><strong>SOS</strong></span>

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka syropu klonowego (można też użyć miodu)
  • ¼ łyżeczki soli
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ugotuj komosę ryżową w podwójnej ilości wody.

2. Orzechy krótko podsmaż na patelni.

3. Pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, ogórki w kostkę.

4. Do dużej miski włóż ostudzoną komosę ryżową, warzywa, orzechy, natkę pietruszki, nasiona i pokruszone tofu.

5. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny, syropem klonowym i solą. Wymieszaj i od razu podawaj.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili