PIEROGI Z WĘDZONYM TOFU

SKŁADNIKI

CIASTO

  • 250 g mąki orkiszowej
  • 120 ml wody
  • 50 ml oliwy z oliwek

NADZIENIE

  • 1 opak. TOFU LUNTER WĘDZONEGO
  • 1 opak. PASTY KREMOWEJ Z TOFU LUNTER NATURALNEJ
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżka szczypiorku i tymianku
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.W misce wymieszaj mąkę, olej, wodę i sól. Przygotowane ciasto włóż do lodówki.

2. Przekrój tofu na pół. Jedną połówkę pokrój w kostkę. Drugą pokrusz i wymieszaj z pastą kremową. Dodaj sól, czarny pieprz, szczypiorek i tymianek. Wymieszaj.

3. Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij z niego kółka, napełnij farszem i sklej ręcznie lub za pomocą specjalnej formy.

4. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i resztę tofu. Pierogi gotuj we wrzącej wodzie przez 5-7 minut.

5. Podawaj ze smażoną cebulą, tofu i świeżymi ziołami.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili