MEKSYKAŃSKIE TACOS Z AWOKADO

SKŁADNIKI

  • tofu na grilla SWEET CHILLI LUNTER
  • kolendra
  • salsa gotowa lub domowa  
  • czerwona cebula
  • awokado
  • tacos
  • sos czosnkowy

 

SOS CZOSNKOWY

  • roślinny jogurt  sojowy lub kokosowy albo śmietana roślinna
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • sok cytrynowy
  • oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Tofu pokrój na większe kawałki lub w kostkę i połóż na grillu. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski.
  • Tacosy podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni.
  • Na podpieczone tacosy nałóż salsę i sos czosnkowy, dodaj tofu, awokado, cebulę i liście kolendry, podawaj razem z limonką i opcjonalnie z chilli.
Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili