MAKARON RYŻOWY Z TOFU I WARZYWAMI

SKŁADNIKI

  • 100g TOFU LUNTER SMAKI ATLANTYKU (TOFU PINK FILLET)
  • 100g makaronu ryżowego namoczonego w zimnej wodzie min. 1 godzinę wcześniej
  • 30 ml oleju sezamowego
  • 20 ml oleju roślinnego
  • 30 ml sosu sojowego
  • 10g cukru trzcinowego
  • 10 g imbiru
  • 10 g czosnku
  • 20 g pokruszonych i prażonych orzeszków ziemnych
  • 30 g groszku cukrowego
  • 30 g marchewki
  • 1 szalotka
  • 5 g świeżej mięty
  • 20 g ogórka
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Obierz i pokrój warzywa.
2.Rozgrzej patelnię, dodaj sezam i olej roślinny, imbir, czosnek i usmaż wszystko razem.
3.Stopniowo dodawaj pozostałe warzywa.
4.Tofu pokrój drobno, przełóż na patelnię z warzywami i podsmaż.
5.Dodaj namoczony makaron.
6.Dopraw sosem sojowym i cukrem, w razie potrzeby dodaj także odrobinę wody, gotuj kilka minut i odstaw.
7.Przed podaniem posyp pokruszonymi orzeszkami ziemnymi, dodaj posiekaną miętę, imbir i ogórek.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili