KOTLETY Z TOFU

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania TOFU LUNTER WĘDZONEGO
  • 3 łyżki musztardy
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • sól
  • ulubione przyprawy i zioła
  • 115 g mąki strączkowej (np. z ciecierzycy) lub 80 g glutenu pszennego
  • na ciasto: mąkę pszenną wymieszać z wodą, czosnkiem granulowanym i solą na gładkie ciasto
  • do panierowania: pokruszone płatki kukurydziane, panko lub klasyczna bułka tarta
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Najpierw wymieszaj tofu, musztardę i sos sojowy.
2. Dodaj sól, pieprz, mieszankę ziół i przypraw. Dokładnie wymieszaj, aby połączyć smaki.
3. Dodaj mąkę i ponownie dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać więcej mąki.
4. Z ciasta uformuj kotlety, które następnie panieruj najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej.
5. Kotlety usmaż na oleju na złoty kolor. Następnie możesz je upiec we frytownicy na gorącym obiegu (przez 8 minut) lub w piekarniku (około 15 minut), aby uzyskać wyjątkowo chrupiący efekt.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili