Teriyaki W PICIE

SKŁADNIKI

  • tofu na grilla Teriyaki LUNTER
  • chleb pita
  • cukinia
  • bakłażan
  • papryka
  • pietruszka
  • czerwona cebula
  • przyprawa do grilla
  • oliwa z oliwek
  • sałatka ze świeżych warzyw
  • sos czosnkowy lub salsa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Cukinię i bakłażana pokrój w krążki. Skrop oliwą, posyp przyprawami do grilla lub ziołami i grilluj z obu stron.
  • Tofu grilluj w całości. Gdy będzie już dokładnie podpieczone z obu stron, zetrzyj je na grubej tarce.
  • Pitę  posmaruj w środku sosem lub salsą, lub jednym i drugim. Przykładowy przepis na salsę znajdziesz na naszej stronie w TYM PRZEPISIE, a przepis na sos TUTAJ.
  • Do pity włóż  starte tofu i grillowane warzywa. Aby uzyskać chrupiący efekt, pokrój żółtą paprykę w drobną kostkę i dodaj do pity.
  • Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski, natkę pietruszki posiekaj i posyp nią pitę.
  • Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw
Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili