Teriyaki BURGER

SKŁADNIKI

  • tofu na grilla Teriyaki LUNTER
  • majonez roślinny
  • salsa / ketchup
  • wegański ser żółty
  • pomidor
  • sałata (karbowana albo lodowa)
  • rukola
  • kiszony ogórek
  • czerwona cebula
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Tofu przekrój wzdłuż na dwie części i grilluj z obu stron. Gdy będzie gotowe, na jego wierzchu połóż na chwilę plaster sera i poczekaj, aż się roztopi. Bułkę również podpiecz przez chwilę na grillu.
  • Gdy bułka się podpiecze, posmaruj ją majonezem i salsą lub ketchupem. Dodaj sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, tofu, rukolę i kiszonego ogórka.
  • Złóż bułkę i podawaj z sałatką, grillowanymi ziemniakami lub frytkami.
Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili