BANANOWE PLACKI Z TOFU

SKŁADNIKI

Składniki na placki

  • 50g TOFU LUNTER NATURALNEGO
  • 1 dojrzały banan
  • 150 g mąki orkiszowej (lub według uznania)
  • 8g proszku do pieczenia
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 15 g oleju kokosowego
  • 20 g cukru trzcinowego
  • szczypta soli

Składniki na jabłko karmelizowane

  • 1 jabłko
  • 20 g prażonych orzechów laskowych
  • 100 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • ½ świeżej wanilii
  • 100ml kremu z mleka kokosowego
  • 20 g cukru trzcinowego
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sposób przygotowania – placki

  • Rozgnieć banana i włóż go do miski.
  • Dodaj drobno startą mąkę, tofu Lunter, proszek do pieczenia, sól, olej i cukier.
  • W razie potrzeby rozcieńcz masę mlekiem kokosowym.
  • Usmaż placki na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.

Sposób przygotowania – jabłko karmelizowane

  • Obierz jabłko, pokrój w grubsze krążki, wrzuć na rozgrzaną patelnię z syropem klonowym i skarmelizuj.
  • Dodaj cynamon, świeżą wanilię, prażone orzechy laskowe i wymieszaj.
  • Do miski przełóż krem z mleka kokosowego, dodaj cukier i ubij na gęstą pianę.
  • Możesz użyć świeżej mięty do dekoracji.
Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili