DESER Z TRUSKAWKAMI I TOFU

SKŁADNIKI

  • TOFU LUNTER NATURALNE
  • truskawki
  • płatki kukurydziane, granola lub pokruszone ciasteczka
  • sok cytrynowy
  • 200 g jogurtu roślinnego
  • syrop z agawy, syrop klonowy lub miód
  • migdały
  • liście mięty
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do blendera włóż tofu, jogurt roślinny, wybrany słodzik i sok z cytryny i zmiksuj na kremową masę.
2. W kieliszkach lub innych szklanych naczyniach ułóż naprzemiennie warstwami płatki kukurydziane, jogurt i pokrojone truskawki. Czynność powtarzaj, aż wypełnisz naczynie. Deser udekoruj prażonymi płatkami migdałów i listkami mięty.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili