Chrupiący, roślinny burger z tofu w panko z piklowanymi warzywami i majonezem gochujang – połączenie idealne!

Roślinny burger z tofu w panko z piklowanymi warzywami i majonezem gochujang – połączenie idealne! 🌱✨ Naturalne tofu marki @lunter_polska to prawdziwa gwiazda tego przepisu! Jego delikatny smak i kremowa konsystencja wspaniale komponują się z azjatyckimi dodatkami. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku – tofu smakuje rewelacyjnie w tym wydaniu! 😍 Spróbujcie tego przepisu i przekonajcie się sami, że tofu może być pełne smaku! A burger będzie hitem w waszych domach!🍔🌿 Składniki na burgery:
  • Kostka naturalnego tofu Lunter
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek
  • Garść szpinaku
  • Pół czerwonej cebuli
  • 2-3 ulubione bułki
  • Panko
  • 3-4 łyżki mąki
  • Pół szklanki napoju owsianego/sojowego
  • Papryka słodka, kumin, papryka ostra, papryka wędzona, czosnek granulowany, sól, pieprz
Majonez gochujang:
  • 2 łyżki majonezu roślinnego
  • Łyżeczka pasty gochujang
  • Kilka kropel cytryny
  • Kilka kropel syropu klonowego
  • Składniki mieszamy ze sobą.
Marynata do warzyw:
  • Pół szklanki octu ryżowego
  • Pół łyżeczki sezamu
  • Pół łyżeczki papryki ostrej w proszku
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • Płaska łyżeczka soli
Składniki na marynatę podgrzewamy do połączenia się składników.
trojuholnik-white-1-1.svg

Warzywa kroimy na wstążki i zalewamy marynatą. Odstawiamy. W misce łączymy mąkę z przyprawami i napojem. Do drugiej miski wsypujemy panko. Tofu osuszamy kroimy na 3 plastry. Obtaczamy w mące z przyprawami a następnie w panko. Smażymy na oleju na złoto. Bułki burgerowe podpiekamy, smarujemy majonezem i układamy pozostałe składniki.

Smacznego! 😊

AKTUALNOŚCI

Wędzone tofu z dipem z ciecierzycy i suszonych pomidorów oraz świeżymi warzywami .

AKTUALNOŚCI

Chrupiący, roślinny burger z tofu w panko z piklowanymi warzywami i majonezem gochujang – połączenie idealne!

AKTUALNOŚCI

Z wegetarianizmem możesz zacząć już dziś: mamy dla Ciebie kilka wskazówek na smaczne kulinarne „zabawy”

AKTUALNOŚCI

TAJEMNICA NIEBIESKICH STREF: JAKIE PRODUKTY SPRAWIĄ, ŻE BĘDZIESZ ŻYĆ DŁUŻEJ I ZDROWIEJ?

AKTUALNOŚCI

Chrupiące tofu w sosie słodko-kwaśnym to danie, które musisz spróbować! 😍 – @zdrowo_w_15_minut

AKTUALNOŚCI

Azjatyckie pieczone tofu z pomarańczą i masłem orzechowym – @inmykitchen_pl

Sladká a či slaná chuť,
nechceš na mňa zabudnúť
trojuholnik-white-1.svg