Azjatyckie pieczone tofu z pomarańczą i masłem orzechowym – @inmykitchen_pl

  • 180 g naturalnego tofu Lunter
  • łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka oliwy
Sos:
  • sok z 1 pomarańczy
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka tartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżki masła orzechowego
Podawaj z:
  • ugotowanym ryżem
  • awokado
  • świeżymi plastrami ogórka
  • posiekanym szczypiorem
  • ziarnami sezamu
  • płatkami chili
trojuholnik-white-1-1.svg

Tofu odsącz na ręczniku papierowym. Następnie porwij na nieduże kawałki i umieść w misce. Dodaj sos sojowy, wymieszaj i obsyp mąką kukurydzianą. Ponownie wymieszaj. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Sos:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, podgrzej na patelni, aż sos się lekko zredukuje. Dodaj upieczone tofu. Wymieszaj.

Podawaj z:
W mojej kuchni do gotowania zawsze wybieram tofu marki Lunter. Dlaczego? Bardzo
ważne jest dla mnie pochodzenie soi i metoda jej wytarzania. Produkty Lunter są wytwarzane z wysokiej jakości europejskiej soi, wolnej od GMO, przy użyciu tradycyjnych metod, takich jak gotowanie i fermentacja. Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Co więcej, są bogate w białko, co czyni je doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrową i zbilansowaną dietę. Jeśli zależy Ci na jakości, naturalnych składnikach i smaku, tofu marki Lunter to zdecydowanie produkt, który warto wypróbować w swojej kuchni.

AKTUALNOŚCI

Chrupiące tofu w sosie słodko-kwaśnym to danie, które musisz spróbować! 😍 – @zdrowo_w_15_minut

AKTUALNOŚCI

Azjatyckie pieczone tofu z pomarańczą i masłem orzechowym – @inmykitchen_pl

AKTUALNOŚCI

Sałatka z grillowanym tofu, brzoskwiniami i awokado✔️ tofu Lunter Sweet Chili @inmykitchen_pl

AKTUALNOŚCI

Wrap w stylu greckim z tofu i dipem tzatziki @inmykitchen_pl

AKTUALNOŚCI

CZĘŚĆ 2: TAJEMNICA NIEBIESKICH STREF: JAKIE PRODUKTY POMOGĄ CI ŻYĆ DŁUŻEJ I LEPIEJ DRUGA NIEBIESKA STREFA: SARDYNIA

AKTUALNOŚCI

CZY DIETA ROŚLINNA TO TYLKO MODNY TREND CZY NIEZBĘDNA POTRZEBA PRZYSZŁOŚCI?

Sladká a či slaná chuť,
nechceš na mňa zabudnúť
trojuholnik-white-1.svg